ULTIMA serien – kompressorer med digital girkasse, 100% oljefri luft!

I motsetning til standard oljefrie kompressorer, som har en enkeltmotor og mekanisk girkasse for å drive lav og høytrykk skruene, benytter Ultima seg av U-drive konseptet. Det vil si 2 høyeffektive permanentmagnet motorer som erstatter girkassen og en motor.
Disse motorene med variabel hastighet, drevet av hver sin omformer, kan oppnå hastigheter på opptil 22.000 omdreininger i minuttet. Motorene er mer effektive enn IE4.

Om lag 94 prosent av kompressorenergien omdannes til varme, med mindre den blir benyttet til oppvarming fabrikk lokaler etc. blir dette ventilert inn i atmosfæren som bortkastet energi. Ultima bruker et skreddersydd, lukket vannkjølesystem for å sikre at den maksimale mengden energi kan gjenvinnes fra kompressorpakken, og tar varme direkte fra hovedkomponentene, inkludert motorene, omformerne, skrueenheten og oljekretsen.En intelligent digital girkasse overvåker og justerer hastighetene til hvert enkelt skrueelement kontinuerlig, og sikrer maksimal effektivitet og trykkforhold til enhver tid. I tillegg oppnår kompressorens konstruksjon kraftig redusert friksjon, noe som resulterer i en oljefri kompressor med høyeste effektivitet gjennom hele spekteret.

  • Kapasitet 6,7 – 24 m3/min. ved 7 bar.
  • Lavt energiforbruk
  • Betydelig redusert footprint
  • Lavt støynivå
  • Maksimal effektivitet
  • Oljefri
  • Trenger ingen kanaler for ventilering
  • Enkel å installere
  • Lett å vedlikeholde

Ultima serien har kompressorer fra 75 til 160 kW.

Kontakt oss for mer informasjon og tilbud!

×
Any questions?