fbpx
ScaleAQ inngår rammeavtale med Nessco

ScaleAQ inngår rammeavtale med Nessco

16. mars 2020 – Havbrukkonsernet ScaleAQ har tildelt en rammeavtale til Nessco AS, som blir konsernets leverandør av blåsemaskiner og kompressorer i deres systemer for akvakulturformål til havs og på land.

ScaleAQ, som er resultatet av den nylig sammenslåingen av Steinsvik, Aqualine og AquaOptima, er en verdensledende leverandør av teknologi og tjenester til akvakulturnæringen.

Under avtalen skal Nessco blant annet levere blåsemaskiner til ScaleAQs fôringssystemer, kompressorsystemer for oksygentilsetning i merder, samt kompressorinstallasjoner for arbeidsluft om bord i fôrflåter og til dødfiskhåndtering.

–.De to viktigste parametrene for ScaleAQ er oppetid og levetid på deres leveranser, ettersom stans av fôring betyr tapte inntekter for både service- og oppdrettselskap. At ScaleAQ, som er en av de mest sentrale aktørene i norsk havbruksnæring, velger våre produkter ser vi på som et kvalitetsstempel, sier Christian Ness, administrerende direktør i Nessco.

Rammeavtalen inkluderer også samarbeid på service og vedlikehold av utstyr på alle installasjoner over hele landet, som Nessco vil følge opp gjennom sitt landsdekkende nettverk av serviceteknikere.

Nessco har tidligere vært leverandør til Steinsviks prosjekter, men det er første gang samarbeidet formaliseres gjennom en rammeavtale.

ScaleAQ søker å skape vekst innen havbruksnæringen ved å levere digital teknologi, engineering, infrastruktur og tjenester globalt på en pålitelig, bærekraftig og innovativ måte. Selskapet velger underleverandører som klarer å oppfylle deres strenge kvalitetskrav. Samarbeidet på service og vedlikehold har også vært en viktig vurdering for Scale AQ, da et enda større serviceapparat vil gi en merverdi for selskapets kunder.

– Blåsemaskinene vi leverer er en viktig del i fôringsprosessen, hvor de bidrar til at pellets transporteres fra flåten og ut til merdene. Systemene våre er kapable til å transportere  opp til 72 kg/minutt per fôringslinje , med svært lavt energiforbruk og tilsvarende lave vedlikeholdsbehov. Sånn sett er vi en god match for forretningsmodellen til ScaleAQ, sier Magnus Anderssen, teknisk sjef i Nessco.

Nessco er Norges største totalleverandør av kompressorer, vakuumpumper, blåsemaskiner og tilhørende servicetjenester. Til opprettsnæringen leverer selskapet vakuumpumper til produksjon av fiskefôr, kompressorer, vakuumpumper og blåsemaskiner til fôringsanlegg, sidekanalblåsere til settefiskanlegg, vakuum- og kompressorløsninger til produksjonsanlegg for fisk og  kompressorer til bruk ved algebekjempelse.

Nessco er et landsdekkende selskap med flere salgskontorer samt en rekke servicelokasjoner langs hele norgeskysten.

 


For ytterligere medieinformasjon, vennligst kontakt:

Endre Aaberg Johansen, Corporate Communications AS, tel: +47 41 61 06 05, epost: endre.johansen@corpcom.no

×
Any questions?